Tisuće novih poslova godinu dana nakon legalizacije marihuane u Coloradu

Tisuće novih poslova godinu dana nakon legalizacije marihuane u Coloradu

Screenshot: CBC

PROŠLA je godina dana otkad je Colorado postao prva američka država koja je legalizirala marihuanu za rekreacijsku upotrebu.

CBC javlja da je u glavnom gradu Denveru s populacijom od oko 650,000 ljudi otvoreno više od 60 trgovina travom u kojima se prodaju različiti hibridi, kolačići, kreme, bongovi i majice. Procjenjuje se da je ukupna vrijednost trgovanja na godišnjoj razini dosegla jednu milijardu dolara.

Konstantan priljev turista je stvorio tisuće novih poslova kakvi su donedavno bili nezamislivi, a uključuju i kritičara kvalitete kanabisa u lokalnom tisku.

Policija je izrazila zabrinutost nakon usvajanja amandmana 64, no bojazan se pokazala neutemeljenom.

"Otkrili smo da se nije puno toga promijenilo," rekao je lokalni policijski službenik za CBC. "U osnovi, službenici ne vide puno promjena u obavljanju policijskih poslova".

Dakako, nisu svi zakonodavci uvjereni da je legalizacija pravi put. Guverner John Hickenlooper je nedavno ocijenio da je ona provedena nepromišljeno, a pobunio se i gradonačelnik Denvera Michael B. Hancock.

Usprkos negodovanju, država je od usvajanja amandmana prikupila 60 milijuna dolara poreza, a Hancock je prošlog mjeseca četiri milijuna potrošio na raznovrsne gradske projekte.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara