Tko će kupiti Hypo banku?

Tko će kupiti Hypo banku?
Foto: Hypo
 
ZA mrežu podružnica austrijske bankarske grupe Hypo Alpe Adria u jugoistočnoj Europi zainteresirano je sedam investitora, a najozbiljniji među njima su financijska grupa Millhouse Capital Investment Group sa sjedištem u Londonu i američka financijska tvrtka Advent International, piše austrijski list Die Presse, a prenosi Banka.
 
Bečki list piše da američku financijsku kompaniju u natjecanju za Hypovu mrežu u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori prati Europska banka za obnovu i razvoj.
 
Svi zainteresirani morali su potpisati izjavu o tajnosti informacija, pa ni u jednoj od spomenutih tvrtki ne žele davati izjave. Šute i u austrijskom ministarstvu financija, navodi Die Presse.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
List navodi da je ulazak Millhouse Capital Investment Groupe u natjecanje veliko iznenađenje. Riječ je o financijski moćnoj grupi o kojoj se u javnosti malo zna.
 
Prije su se bavili upravljanjem imovinom ruskog milijardera Romana Abramoviča, a danas je u toj skupini najutjecajniji njemački financijaš ruskog podrijetla Ralf Dodt.
 
Grupa upravlja se 42 tvrtke, a neto kapital iznosi 4,2 milijardi eura. Među tvrtkama kojima upravljaju su čeličane, energetske i rudarske kompanije pa i nekoliko banaka u SAD-u i Južnoj Americi.
 
Advent International je jedan od najvećih globalnih upravitelja imovinom koji brine o više od stotinu ulaganja čija vrijednost premašuje 32 milijarde eura.
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara