"To je dezinformacija": Mostarska policija u stanju pripravnosti "zbog mogućeg terorističkog napada"

"To je dezinformacija": Mostarska policija u stanju pripravnosti "zbog mogućeg terorističkog napada"

Screenshot: You Tube (napad u Zvorniku)

MOSTARSKA policija dobila je ''vrlo ozbiljne prijetnje'' o mogućem terorističkom napadu zbog čega su policijske snage u stanju pripravnosti, doznaje portal Bljesak.info.  Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije stiglo je ne baš razumljivo priopćenje, koje portal prenosi u cijelosti:

''U proteklom periodu u HNŽ tako isto i u drugim dijelovima BiH povećan je broj ''Razbojništava'' te drugih oblika teških kaznenih dijela, uključujući napad na PS Zvornik, kao i posljednja događanja u regiji (R Makedonija).

Sigurnosne Agencije u F BiH, zajedničkom analizom stanju sigurnosti u svezi povećanja kaznenih djela i općeg sigurnosnog stanja u široj regiji, postignut je dogovor o poduzimanju mjera i radnji na pojačanoj sigurnosti objekata 'Sigurnosnih agencija' odnosno i drugih objekata koji po važećim propisima imaju pravo na fizičku zaštitu.''

Portal podsjeća kako su ranije objavili da se Federalna uprava policije uključila u istragu poruka koje su proteklog tjedna kružile Mostarom o mogućem napadu ''poput onoga u Zvorniku'' te na poziv da se izbjegavaju veća okupljanja. Naime, od prošlog četvrtka u popodnevnim satima Mostarom se počela širiti informacija kako neki ''povjerljivi izvori najavljuju mogućnost napada poput onih u Zvorniku u naredna 3-4 dana, pa se savjetuje da se tih par dana izbjegavaju veći događaji''.

"Na području Hercegovačko-neretvanske županije tijekom noći pojačane su mjere zaštite štićenih objekata, posebno objekata u kojima su smještene organizacijske jedinice MUP-a", navodi se u policijskome biltenu.

Zbog svega navedenog policijske snage s dugim cijevima raspoređene su se na više lokacija u Mostaru, a napose kod središta Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

"To je apsolutna dezinformacija. Nemam nikakvih saznanja za prijetnju sigurnosti. Ne znam na osnovu čega se takvo nešto objavljuje", kazao je za Klix.ba Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara