"Todorićev Tisak obećao je organizirati humanitarnu akciju za bolesnu djecu pa su se prestali javljati!"

"Todorićev Tisak obećao je organizirati humanitarnu akciju za bolesnu djecu pa su se prestali javljati!"

Foto: Udruga "Hrabro dijete"

UDRUGA "Hrabro dijete" iz Nove Gradiške nadala se da će ovaj Božić obilježiti humanitarna akcija kojom bi se pomoglo djeci oboljelih od malignih bolesti. Bili su uvjereni da je Božić, vrijeme darivanja, pravo vrijeme za takvu akciju.

Pomoć su zatražili od kompanije Tisak, koja je dio koncerna Agrokor Ivice Todorića. Ideja je bila da se donacije prikupljaju na Tiskovim kioscima.

"Osmišljena je akcija 'I samo 1 kuna je pomoć' koja je trebala biti u razdoblju od 17. do 25. prosinca 2012. godine. Kao i uvijek, ljubi bi ostavljali 1 kunu u za to predviđene kutije na kioscima Tiska (1300 u Hrvatskoj) i na taj način pomogli Udruzi", objašnjava tajnik Udruge  djece oboljele od malignih bolesti, Alen Kocić u otvorenom pismu koje je poslao Tisku.

No, akcija nije ostvarena. Nakon početnog sastanka u Tisku, u kojem su tvrdili da su i više nego zainteresirani za ovu humanitarnu akciju, uslijedila je šutnja.

"Sastanak je održan 26. rujna 2012. u Tisku s gospođom Anelom Mišanec koja je zadužena za marketing i ideja je prihvaćena kao zanimljiva i korisna. O svemu poduzetom smo trebali biti obaviješteni u hodu. Čak smo napravili i plakat koji je trebao biti odobren od strane Tiska. Međutim, od tog dana počinje šutnja, ignoriranje stalnih poziva, mailova i poruka. Dan za danom moja malenkost zove gospođu Anelu i pokušava stupiti u kontakt. Ali nikakvih odgovora, poruka nismo dobili do dana današnjeg. Ostali smo zaboravljeni, napušteni i prevareni zbog viših korporativnih ciljeva koji su uvijek ispred djece i nas, običnih malih roditelja", piše Kocić u pismu koje je Tisku poslano 17. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Tiska se ispričali, tvrde da nisu imali vremena

U međuvremenu je, kako kaže Kocić u razgovoru za Index, stigla i povratna informacija. "Zvala me direktorica marketinga Mirna Knežević i rekla da oni nas nisu odbili, nego da nisu imali vremena, da su bili zauzeti... Ja sam na to odgovorio da tri mjeseca bez javljanja ipak nisu u redu, mogli su napisati bilo što, odbiti našu ponudu, samo da su nam nešto javili", kaže Kocić.

U Tisku su, tvrdi Kocić, priznali svoju grešku i ispričali se. "Njihova službenica je pogriješila, oni od toga ne bježe. I s njom sam se čuo, ali nazvala me tek nakon što joj je šefica rekla da me nazove. Sad je našla vremena pa se ispričavala", kaže Kocić, te dodaje kako će o budućoj suradnji pregovarati direktno s Tiskovom šeficom marketinga.

Akcija "na ledu" do Nove godine

Knežević im je, kako kaže Kocić, rekla da je Tisak i dalje zainteresiran za organiziranje akcije, ali trebat će pričekati do Nove godine. Problem je navodno u određenim zakonskim ograničenjima koji Tisku onemogućavaju prikupljanje novca na ovakav način.

"Ima tu nekakvih zavrzlama, kao npr. kako će se te kutije dovesti do kioska Tiska, tko će ih pokupiti i slično. Iako meni nije jasno zbog čega ne mogu samo odnijeti kutije i vratiti ih, s obzirom da imaju paketnu distribuciju. Postoji ona kineska poslovica - 'Tko želi traži način, a tko ne želi traži razlog'. Mislim da to sve govori. Saznat ćemo što će biti s tim nakon Nove godine", kaže Kocić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara