Tomac napao Milanovića: Tuđman je najbolje, a Tito najgore što se dogodilo u povijesti Hrvatske

Tomac napao Milanovića: Tuđman je najbolje, a Tito najgore što se dogodilo u povijesti Hrvatske

Foto: FAH

ZDRAVKO TOMAC, poznati politički konvertit koji je prešao put od istaknitog člana Komunističke partije i SDP-ovog predsjedničkog kandidata do nepokolebljivog nacionalista, u zadarskoj Znanstvenoj knjižnici održao je podulji govor na predstavljanju knjiga "Tuđmanov arhiv" i "HDZ od osnivanja do Prvog općeg sabora".

Osim o knjizi, Tomac je govorio i o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj pa je tako napao i Zorana Milanovića, javlja Zadarski list. Tomcu nisu legle Milanovićeve izjave u kojima je uspoređivao Josipa Broza Tita i Franju Tuđmana.

"Izjednačavati Tita i Tuđmana je Milanovićeva gruba i velika krivotvorina i podvala. Tita tuđmanizira, a Tuđmana titoizira, i želi prikazati Tuđmana kao nastavljača Titove politike, što nije istina. Međutim, Tuđman je najbolje, a Tito najgore što se dogodilo u povijesti Hrvatske", kazao je Tomac i zaradio veliki pljesak odobravanja.

Dodao je i da su ratni veterani "koji su se s križem oko vrata i krunicom u ruci borili protiv agresora sa crvenom zvijezdom petokrakom na čelu" također najbolje što je Hrvatska imala.

"Međutim, peta kolona je stvorila crvene brigade koje su posljednjih mjeseci tri puta u koloni išle protiv junaka Domovinskog rata, 100-postotnih invalida u Savskoj ulici u Zagrebu. Plješće se Titu, a sotonizira i proglašava ustašicom moderna i hrabra političarka, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je nagovještaj promjene hrvatske politike i dolaska domoljublja", rekao je Toamc.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara