Tomašić: Na referendumu ću glasati "za", a za ćirilicu još nije vrijeme

Tomašić: Na referendumu ću glasati "za", a za ćirilicu još nije vrijeme

Foto: Arhiva

ĆIRILICA da, ali jednoga dana, poručila je s današnje konferencije za novinare u Rijeci predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić te istaknula kako oni koji inzistiraju na uvođenju dvojezičnosti u Vukovar nisu ništa učinili kako bi se riješili problemi u toj gradu-heroju.

"Svi koji se trude tko će više braniti dvojezičnost i više reći da smo mi Hrvati srbofobni, nisu se potrudili u 20 godina riješiti probleme u Vukovaru", kazala je Tomašić.

Naglasila je da je u Vukovaru silovano oko 3000 žena, a kažnjena samo tri silovatelja, da nije riješena sudbina još oko 1600 nestalih. Ustvrdila je kako nitko u Hrvatskoj ne mrzi ćirilicu, jer je se to pismo koristi u 20 ili 30 gradova.

"Zašto su se baš zainatili za ćirilicu u Vukovaru", upitala je predsjednica HSP AS.

Tomašić će na referendumu glasati "za"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavila je da će na referendumu 1. prosinca glasovati za definiranje braka u Ustavu kao zajednice muškarca i žene, ističući da je obitelj stup društva, a da takvom ustavnom definicijom istospolne zajednice ne gube ništa.

Tomašić je izvijestila kako je, kao zastupnica u Europskom parlamentu, Europskoj komisiji uputila pitanje može li Hrvatska proglasiti gospodarski pojas na Jadranu, te da su iz Komisije preporučili to i učini.

"Tako možemo štititi naš riblji fond i druga bogatstva", poručila je, dodavši da će se, ako premijer Zoran Milanović ne zaštiti interese hrvatskih ribara, raspitati u EU parlamentu kako bi se to moglo učiniti.

Izložba o Vukovaru u Bruxellesu

Najavila je da će uskoro u Bruxellesu biti otvorena izložba o Vukovaru, kako bi se eurozastupnike upoznalo s događanjima u tom gradu.

Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić kazao je da u toj stranci žele očuvati pravaštvo, te smijeniti aktualnu "nesposobnu i antihrvatsku vlast u Hrvatskoj". "Nemamo iluziju da možemo sami pobijediti crvenu neman, stoga smo zatomili parcijalne interese i prihvatili poziv HDZ-a i drugih demokršćanskih stranaka", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara