Tomašić naljutila Kajina: "Hoćete li u hodniku govoriti srpski, ne zanima me, ali u Saboru se govori hrvatski"

Tomašić naljutila Kajina: "Hoćete li u hodniku govoriti srpski, ne zanima me, ali u Saboru se govori hrvatski"

Foto: Davor Pongračić/Cropix

ZASTUPNICA HSP-a Ante Starčevića Ruža Tomašić i danas se okomila na SDSS-ove zastupnike. Zametao joj je jezik koji koriste. Da je riječ o govoru mržnje, ukazao je IDS-ov Damir Kajin, no pravašica se nije dala smesti.

"Cijelo vrijeme govore da želimo biti ravnopravni, a pošto je ovo Hrvatski sabor i ovdje se govori hrvatski, ja bih kolege molila da kada imaju rasprave da govore hrvatskim jezikom jer neke riječi ja uopće ne razumijem i koji žive tu Hrvatsku na malo drugačiji način nego što je mi živimo. Hvala lijepa", rekla je Tomašić, a reagirao je Kajin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Reći nekome da se ne razumije jezik pripadnika srpske zajednice u Republici Hrvatskoj po mom sudu je krajnje opasno. Ovo nije godina 1991. niti 1941. Mi danas živimo u 2012. godini. Nije stvar tolerirati li nekom da govore srpskim jezikom u Hrvatskom parlamentu ili Hrvatskom saboru nego se to vis a vis samog Ustava podrazumijeva. 1945. godine u ovoj sabornici pripadnici talijanske zajednice iz Istre govorili su čak i na talijanskom jeziku. Pa nismo mi sada valjda 50 ili 60 godina iza onog vremena i ja doista molim da nitko jezik mržnje i isključivosti ne rabi u prijestolnici hrvatske demokracije, a to je Hrvatski sabor", rekao je Kajin, a uzvratila je ponovno Tomašić.

"Molim vas, nemojte mi držati lekciju, Ovo je Hrvatski sabor, u njemu se govori hrvatskim jezikom. Ja sam samo molila da se ovdje govori hrvatskim jezikom. Hoće li u hodniku govoriti srpski, engleski ili portugalski, ne zanima me, u Hrvatskom saboru se govori hrvatskim jezikom", poručila je Tomašić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara