Tony Blair savjetuje srpskog premijera Vučića

Tony Blair savjetuje srpskog premijera Vučića

Screenshot: Youtube

TONY BLAIR novi je savjetnik Vlade u Beogradu. Njegovo potpisivanje ugovora sa Srbijom za Guardian su potvrdili službeni srpski izvori. Bivši britanski premijer je navodno više puta posjetio Beograd, a s Aleksandrom Vučićem je razgovarao o naporima Srbije da postane članica Europske Unije.

To je šokiralo mnoge Srbe jer je Blair podupirao NATO-ove zračne napade na Beograd 1999. godine tijekom sukoba na Kosovu. Vučićevi suparnici Blairov izbor smatraju bizarnim budući da je srpski predsjednik Vlade Vučić bio urednik knjige "Engleski pederski isprdak Tony Blair" ("English Gay Fart Tony Blair") koju je 2005. napisao Vojislav Šešelj.

"Kako možete izreći takve stvari o nekom, a potom ga predstaviti kao ključni faktor koji će našu vladu učiniti učinkovitijom", kazao je vođa srpske oporbene stranke Borko Stefanović.

Blair posljednjih godina zarađuje milijune kao konzultant raznih svjetskih vlada. Među državama koje je savjetovao su Azerbejdžan i Kazahstan koje su pod optužbama da krše ljudska prava.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara