Tragedija u Bangladešu: Do 250 mrtvih na prevrnutom brodu?

Foto: Hina
Video (YouTube (CNN, IBN)

PUTNIČKI brod koji je prevozio oko 250 putnika prevrnuo se u ponedjeljak ujutro za vrijeme prelaska rijeke Padme u okrugu Munshiganj u središnjem dijelu Bangladeša. Šef odjela za transport, Samsuddoha Khondaker, rekao je za AP kako se još ne znaju uzroci nesreće te točan broj preživjelih.

 "Trajekt je prevozio prevelik broj putnika, a rijeka je bila uzburkana", rekao je za AFP načelnik mjesne policije Tofazzal Hossain, dodavši da je pedesetak preživjelih izašlo iz vode.

Nesreća se dogodila tridesetak kilometara južno od prijestolnice Dhake. Po riječima načelnika policije u Madaripuru, odakle je trajekt isplovio, na njemu je bilo 170 do 200 putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedan preživjeli je rekao za mjesnu televiziju da je na trajektu moglo biti i 350 ljudi. Vremenske prilike su bile jako loše, dodao je.

Česte nesreće: Više od 95 posto brodica ne ispunjava sigurnosne propise

Trajektne nesreće su česte u Bangladešu. Po službenim podacima, više od 95 posto brodica za prijevoz putnika ne ispunjava sigurnosne propise.

Bangladeš, jednu od najsiromašnijih azijskih zemalja, presijeca više od 230 rijeka pa je riječni promet ondje jedna od glavnih vrsta prometa, napose na jugu i na sjeveroistoku zemlje.

Zadnja slična nesreća dogodila se u svibnju kada su desetci ljudi poginuli u brodolomu na rijeci Meghni, jednoj od najširih u svijetu, u olujnom nevremenu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara