Tražite posao? IKEA zapošljava!

Foto: Arhiva

IKEA je otvorila natječaj za nova radna mjesta u budućoj robnoj kući u Zagrebu. Otvoreno je 11 pozicija na kojima će ukupno zaposliti 22 osobe. Natječaj je otvoren do 13. listopada, a traže se zaposlenici u odjelima logistike, prodaje, financija, upravljanja poslovni procesima, te na odjelu IKEA hrane.

"Nakon zapošljavanja voditeljskog tima robne kuće, na natječaju održanom tijekom 2011. godine kada smo za ukupno 8 pozicija dobili skoro 2.500 prijava iz 23 zemlje, ovo je prvi od nekoliko većih valova zapošljavanja koji će uslijediti u narednom razdoblju", priopćila je IKEA.

Kandidati će morati proći temeljit proces selekcije. Nakon predaje životopisa uslijedit će intervjui putem telefona i licem u lice. Nakon toga kandidati će se testirati u tzv. Evaluacijskom centru gdje se osim poslovnih vještina testira i usklađenost osobnih vrijednosti kandidata s onima tvrtke IKEA.

"Vrijednosti na kojima IKEA temelji svoje poslovanje i traži ih u svojim zaposlenicima su prije svega: zajedništvo - jer svi zaposlenici doprinose napretku i samo zajednički je moguće ostvariti IKEA viziju, odnosno stvarati bolji svakodnevni život za što veći broj ljudi; skromnost i snaga volje - gdje skromnost ne znači držati se po strani jer ponekad trebamo biti odlučni kako bismo bili plemeniti; vođenje primjerom - jer ljude inspirira ponašanje drugih i zato IKEA zaposlenici svojim ponašanjem trebaju davati dobar primjer kolegama, ali i kupcima; svjesnost o troškovima - jer dobre rezultate možemo ostvariti i osnovnim resursima; te na kraju stalna težnja napretku - i to kroz postavljanje pitanja i znatiželju", poručuju iz IKEA-e.

Idući natječaj za zapošljavanje u IKEA-i bit će u studenom ove godine, kada će se tražiti 15 osoba u odjelima odnosa s kupcima i dizajna interijera. Početkom iduće godine IKEA će zaposliti oko 200 zaposlenika robne kuće. IKEA u Zagrebu otvara se idućeg ljeta i ukupno će zaposliti oko 300 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara