Trećina anketiranih smatra da Kolinda odluke donosi pod utjecajem Karamarka

Trećina anketiranih smatra da Kolinda odluke donosi pod utjecajem Karamarka

Ilustracije: Nova TV

IPSOS PLUS proveo je istraživanje za Novu TV o predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. Istraživanje je provedeno 17. travnja na uzorku od 600 građana.

Trećina ispitanih smatra da Grabar Kitarović odluke donosi pod utjecajem Karamarka

Da Predsjednica odluke donosi potpuno ili uglavnom samostalno misli 43 posto građana, a da je manje samostalna smatra 19 posto birača. Dio građana smatra kako predsjednica odluke donosi pod utjecajem HDZ-a i Tomislava Karamarka. Točnije, njih 30 posto misli da ta stranka i njen predsjednik vode glavnu riječ.  Na pitanje o donošenju odluka 8 posto birača odgovorilo je – ne znam.

Iako je preseljenje navela kao izborno obećanje, većina građana, njih 44 posto, misli da predsjednica treba ostati raditi na Pantovčaku. Da se treba preseliti u Visoku misli njih 32 posto. Njih 4 posto misli da treba ići tamo gdje je jeftinije, a da treba ići negdje drugdje misli njih 3 posto. Ne zna njih 17 posto.Građani su na pitanja o dobrim i lošim potezima mogli izabrati više odgovora. Najviše ih je odabralo posjet Njemačkoj, 52 posto birača. Zatim su tu razgovori s političkim strankama, što dobrim smatra 51 posto birača. Susret sa ženama u politici, gospodarstvu i javnom životu dobrim smatra 46 posto birača, a posjet BIH njih 43 posto. 41 posto kao dobar potez navelo je formiranje Savjeta za obranu.

39 posto građana lošim potezom smatra uklanjanje Titove biste s Pantovčaka nakon 2 i pol desetljeća. Potom je tu odugovlačenje s preseljenjem u Visoku, što je odabralo 38 posto birača. Priopćenje kojim traži premijerovu ostavku lošim potezom smatra 28 posto birača. Slanjem zahtjeva za sjednicom Vlade odabralo je 8 posto njih, a 7 posto pak lošim vide razgovore s političkim strankama.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nakon 60 dana mandata svoj posao odrađuje očekivano za većinu građana. Tako misli njih 53 posto. 28 posto njih kaže kako radi ispod njihovih očekivanja, a 11 posto – iznad očekivanja. Ne zna njih 8 posto.

Predsjednica je najviše podbacila kod birača starijih od 60 godina koji su najkritičniji i njih 37 posto misli da loše radi, ispod njihovih očekivanja. S druge pak strane birači s osnovnom školom u najvećem broju kažu kako radi iznad njihovih očekivanja, točnije njih 20 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara