Tri slabija potresa opet zatresla okolicu Zagreba!

Ilustracija: EMSC

DANAS u 9 sati i 18 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su još jedan potres umjerene jačine, s epicentrom kod Donje Bistre. Magnituda potresa iznosila je 2.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je III –IV stupnja MCS ljestvice.

Potresu su prethodila dva slabija potresa, prvi magnitude 1.3 prema Richteru u 04 sata i 01 minutu, te drugi magnitude 0.8 prema Richtreru, u 8 sati i 41 minutu.

Potres su osjetili građani Jablanovca, Bistre, Zaprešića, Brdovca, okolnih mjesta, te dijela grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u proteklih deset dana sedam potresa umjerene jačine te 15-ak slabijih također su zatresla isto područje. Seizmolozi kažu da se radi o pojačanoj seizmičkoj aktivnosti.

"Ovo sada je svakako pojačana seizmička aktivnost, što zasad ne znači ništa posebno. Serije potresa javljaju se svakih nekoliko godina, i nije to ništa čudno. Dakako da je moguće da u seriji bude i jačih potresa, ali ne treba raditi paniku, najavljivati jači potres no ne treba ga ni isključiti. Sve ovo se i dosad događalo, i ništa gore se nije dogodilo", kazao je prije tjedan dana za Index seizmolog Kuk dodajući kako je zadnjih mjeseci šire zagrebačko područje seizmički najaktivnije uzemlji. Podsjetio nas je i na više manjih potresa na imotskom području prije nekoliko godina, no srećom, pojačana seizmička aktivnost na tom području prošla je bez posljedica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara