Turska locirala ženu s francuske tjeralice: "Hayat Boumeddiene ušla je u Siriju 8. siječnja!"

Turska locirala ženu s francuske tjeralice: "Hayat Boumeddiene ušla je u Siriju 8. siječnja!"

Foto: FAH

HAYAT BOUMEDDIENE, djevojka otmičara kojeg je u petak u Parizu ubila policija, ušla je u Siriju 8. siječnja iz Turske, izjavio je turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, a prenijela je državna novinska agencija Anadolija.

Osumnjičena za suučeništvo u prošlotjednim terorističkim napadima u Francuskoj, doputovala je u istanbulsku zračnu luku 2. siječnja preko Madrida i odsjela u hotelu, rekao je minisstar za Anadoliju.

Prema tim datumima, Boumeddiene je bila u Turskoj prije početka napada u Parizu i otputovala je u Siriju dok su napadači još bili u bijegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sedamanest ljudi, među kojima novinari i policajci, ubijeni su u tri dana nasilja koje je počelo napadom na satirički tjednik Charlie Hebdo u srijedu 7. siječnja i završilo talačkom kriozom u židovskoj trgovini u petak. Tri napadača su također ubijena.

Francuska policija izdala je tjeralicu za Boumeddiene (26), partnericom Amedyja Coulibalyja, jednog od trojice džihadista koje je u petak ustrijelila francuska policija, kako bi istražila kakvu je ulogu imala u ubojstvu policajke i višestrukoj otmici u trgovini košer hrane u Parizu koje je izveo Coulibaly.

U tjeralici se navodi da je Hayat Boumeddiene možda "naoružana i opasna".

Cavusoglu je rekao da je Turska čim je doznala gdje se nalazi Boumeddiene odmah o tome izvijestila francuske vlasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara