Turudić: Karamarko je imao pravo reagirati na presudu HDZ-u

Screenshot: HRT

PREDSJEDNIK Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić večeras je u odgovoru na prozivke ministra uprave Arsena Bauka ustvrdio da je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko imao pravo reagirati na presudu HDZ-u kao i bilo tko drugi tko je osuđen u prvostupanjskoj presudi.

"Imao je na to pravo jer je HDZ osuđen. U tom slučaju Karamarko, kao bilo koji drugi čovjek, koji je u prvostupanjskoj presudi osuđen, ima pravo komentirati presudu. On nije nastupio kao visoki neimenovani izvor iz Vlade", rekao je Turudić u središnjem Dnevniku HRT-a.

Time je odgovorio na Baukov poziv upućen onima "koji obično reagiraju kad misle da netko od političara vrši pritisak na pravosuđe, da procijene izjave Tomislava Karamarka u slučaju Fimi Media".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Bauk nije u pravu kad proziva i prigovara sucima što nisu reagirali na Karamarkove izjave, kaže Turudić te ističe kako ga čudi da se ministar usudi tako nastupati, a ne pozna materiju.

Županijski sud u Zagrebu u utorak je donio nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi Media, kojom je HDZ proglašen krivim i kažnjen s 5 milijuna kuna, a oduzima im se i imovinska korist, ostvarena kaznenim djelom u iznosu od 24,2 milijuna kuna.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nepravomoćnu presudu protiv HDZ-a nazvao je presedanom, te poručio da HDZ, stranka koju čini više od 200 tisuća poštenih ljudi, nikada neće prihvatiti kolektivnu odgovornost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara