Turudić: Ne bi bilo ništa čudno da postanem ministar pravosuđa

Turudić: Ne bi bilo ništa čudno da postanem ministar pravosuđa

Foto: N1 televizija

"DA VAM kažem da ne postoji mogućnost da ću biti ministar pravosuđa, lagao bih vam. Ne bi bilo ništa čudno da postanem ministar pravosuđa", kazao je Ivan Turudić u emisiji Pressing na N1 televiziji.

Turudić tvrdi da nije još odlučio o svojim daljnjim profesionalnim aktivnostima. Moguće je, kako kaže, da odradi još jedan mandat na Županijskom sudu u Zagrebu, ali ne skriva ni da postoji mogućnost ulaska u potencijalnu HDZ-ovu vladu na čelu s Tomislavom Karamarkom.

Bandiću ne bi sudio

Govoreći o slučaju Milana Bandića, Turudić kaže da nije prekršio svoje ovlasti. Ustavni sud odlučio je da Bandića treba pustiti na slobodu, a svi su dužni povinuti se odluci Ustavnog suda, kaže Turudić.

"Mi smo dobili odluku kasno poslijepodne, zvali su ljudi iz Remetinca, pitali su me što da rade i ja sam im rekao da ga puste na slobodu", izjavio je Turudić. Na pitanje bi li potpisao Bandićevu peticiju protiv političkih hapšenja, Turudić kaže da ne bi, ali rekao je i da ne bi ni pristao suditi Bandiću.

U šatoru bio dvaput

Osvrnuo se i na prosvjede šatoraša u Savskoj. Tvrdi da je u šatoru bio dvaput i to zato što su ga pozvali prijatelji.

"Bilo bi dobro kad bi se shvatilo da branitelji ne mogu u svakom svom zahtjevu biti potpuno racionalni. Njihovi su osjećaju autentični i nije dobro ako se njihovi osjećaji dodatno raspiruju. Uzimati im WC - to je anticivilizacijski čin!", kaže Turudić, te dodaje da je šator posjećivao privatno i da to nema veze s politikom.

"Joe Šimunić nije znao da čini nešto nedopušteno"

Osvrnuo se i na ponovo aktualno skandiranje ustaškog pozdrava "Za dom spremni" na nogometnim stadionima. Turudić kaže da to osuđuje jer takvo ponašanje nikome ne koristi. "Kažnjavao bih ih primjereno zakonu. Nije to dobro regulirano", tvrdi Turudić, ali ipak smatra da je kazna koju je dobio Joe Šimunić bila preoštra.

"Siguran sam, iako ne poznajem čovjeka, da je njegova percepcija domoljublja potpuno drugačija i da nije bio svjestan da čini nešto nedopušteno", kaže Turudić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara