Tvornicu u kojoj je u Bangladešu poginulo 112 radnika dvaput upozorili da je nužno poboljšati uvjete

Tvornicu u kojoj je u Bangladešu poginulo 112 radnika dvaput upozorili da je nužno poboljšati uvjete

Foto: AFP

TVORNICU u Bangladešu u kojoj je u stravičnom požaru poginulo 112 radnika, a više od 100 osoba je ozlijeđeno, i koja je mjesecima radila bez sigurnosne dozvole, uoči tragedije dvaput su upozorili da je nužno poboljšati uvjete, najnovije su informacije o tijeku istrage nesreće, a koje prenosi Reuters.

Tvornica požarni sigurnosni certifikat nije imala još od lipnja ove godine. Nadležni su im novi odbijali izdati zbog kršenja sigurnosnih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom dosadašnje istrage otkriveno je i kako je vlasnik ilegalno nadogradio tvornicu. S tri kata zgradu je proširio na osam, a u tijeku je bila i izgradnja devetog kata!

Nakon ovog stravičnog požara, podsjetimo, tri su osobe uhićene. Riječ je o poslovođama tvornice koji radnicima navodno nisu dozvoljavali evakuaciju, tvrdili da je riječ o "rutinskoj požarnoj vježbi" te zaključali vrata kako radnici ne bi pobjegli s radnih mjesta.

Zbog ovog kobnog požara stanovnici Dhake izašli su na ulice u znak prosvjeda. Traže pravdu za žrtve i uhićenje odgovornih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara