U Beogradu počinje suđenje za ratni zločin u Sotinu: Najmlađa žrtva bila je djevojka od 25 godina

U Beogradu počinje suđenje za ratni zločin u Sotinu: Najmlađa žrtva bila je djevojka od 25 godina

Screenshot: Slavonska televizija

NA VIŠEM sudu u Beogradu danas počinje suđenje za ratni zločin u Sotinu, kada su srpske snage na Badnjak 1991. odvele 16 ljudi i ubile ih. Za ubojstvo su optužena trojica nekadašnjih mještana, srpski dobrovoljac i časnik JNA. Trinaest tijela pronađeno je prije dvije godine u jednoj masovnoj grobnici.

Odjel suda za ratne zločine u Beogradu potvrdio je prije pola godine optužnicu srbijanskog Tužiteljstva za ratne zločine protiv pet nekadašnjih pripadnika Milicije i Teritorijalne obrane Sotina, optuženih da su od polovice listopada do konca 1991. godine ubili 16 hrvatskih civila u tom naselju kod Vukovara.

Kako je navedeno, optužnicu je potvrdilo izvanraspravno vijeće Odjela za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, a jedan od petorice optuženih već je osuđen na devet godina zatvora, budući je sud prihvatio sporazum s Tužiteljstvom o svjedočenju okrivljenog.

Posmrtni ostaci 13 ubijenih civila nađeni su u masovnoj grobnici, zapravo napuštenoj klaonici pored Sotina, u travnju 2013. godine, a do saznanja o toj lokaciji Tužiteljstvo je došlo tijekom istražnog postupka, podsjeća se u priopćenju. Kako je objavila Slavonska televizija najmlađa žrtva bila je djevojka od 25 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara