U Brodosplitu porinut prvi brod nakon privatizacije

Foto: Duje Klarić/Cropix

U SPLITSKOM brodogradilištu, prvi put nakon privatizacije, obavljeno je prvo ovogodišnje porinuće - broda za prijevoz teških tereta duljine 152 i širok 27 metara namijenjen nizozemskoj tvrtki Jumbo shipping.

"Riječ je o složenom projektu kakav dosad nije građen u hrvatskim brodogradilištima", istaknuo je predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak, što, kaže, dokazuje kako je splitski škver u stanju graditi tehnički najzahtjevnije brodove.

"Ovo je stvarno jedan povijesni trenutak kada smo pustili prvi veliki brod u privatnom brodogradilištu. Ono što izdvaja ovaj trenutak je da smo napravili najveći heavy lifter na svijetu. Nadam se da će biti još takvih brodova, a velika stvar je i što je to iskorak u off-shore brodove. Znači, s običnih tankera ulazak u novi svijet, svijet koji je profitabliran, u jedan novi škver", rekao je Debeljak.

Na upite novinara o najavljenom potpisivanju novih ugovora o radu za 2.000 radnika, predsjednik Uprave Brodosplita je odgovorio:

"Od desetog mjeseca trebalo bi oko 2.200 radnika dobiti. 2014. je puna s više od 2.000 ljudi. Mogu se ponositi da je Brodosplit trenutno jedini škver koji ima punu popunjenost ljudi koje zapošljava", istaknuo je Debeljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara