U Dalmaciji orkanska bura čupala stabla i nosila krovove: Splitski vatrogasci imaju pune ruke posla

U Dalmaciji orkanska bura čupala stabla i nosila krovove: Splitski vatrogasci imaju pune ruke posla

Foto: Zvonimir Barišin/Cropix

SPLITSKI vatrogasci imaju pune ruke posla. Razlog je orkanska bura koja je čupala stabla i nosila krovove na širem splitskom području. Tijekom noći i jutra zabilježen je niz dojava u dežurnom operativnom centru, otkriva Ivica Brajčić dežurni operativac u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Split.

"Uklanjanje stabla, to je bila Lora pa smo onda u 4 i 30 imali opet neko uklanjanje lima sa zgrade. Pa se to nastavilo dalje u 7 i 30 u Kranjčevićevoj uklanjanje ograde. U 7 i 50 još jedno uklanjanje stabla u Klovićevoj ulici i jedno stablo u Parku mladeži. I sada ima još intervencija u tijeku, urušio se jedan dimnjak i još više ovih manjih intervencija gdje je trebala i nije trebala naša pomoć", istaknuo je Brajčić.

U policijskom biltenu zabilježeno je 12 prometnih nesreća. Jedna osoba je smrtno stradala, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. U devet prometnih nesreća zabilježena je samo materijalna šteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olujna bura stvara poteškoće u trajektnom prometu. Detalje zna Ante Mrvica koordinator trećeg plovnog područja Jadrolinije.

"U prekidu su sve katamaranske linije. Tako da je već katamaran u pravcu Visa u prekidu. Također, neće isploviti katamaran iz luke Ubli, kao ni Bola iz Jelse, od trajektnih linija od sinoć je od 19 sati u prekidu Split-Rogač, znači za otok Šoltu. A od jutros je još u prekidu trajektna linija Makarska-Sumartin, trajekt Drvenik - Sućuraj je jutros isplovio ali se zbog jakog vjetra se vratio nazad. Ostale linije prema Visu i Supetru plove redovito", istaknuo je Mrvica.

U ostatku dana očekuje se normalizacija pomorskog prometa i slabljenje bure.

Bura probleme stvara i u Makarskoj, Šibeniku te u drugim dijelovima Dalmacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara