U EU "ulazi" i 400 tisuća Hrvata iz BiH

Foto: AFP

U EUROPSKU uniju 1. srpnja ući će nas nešto više od 4 milijuna 284 tisuće. Toliko prema posljednjem popisu stanovništva ima građana Hrvatske. S ukidanjem granica i svih ostalih barijera sreću možemo potražiti u bilo kojoj članici Europske unije. No osim nas, to može učiniti i 400 tisuća Hrvata iz Bosne i Hercegovine koji imaju hrvatske putovnice.


Za nedavnog posjeta Zagrebu pomoćnik zamjenika američkog državnog tajnika, Philip Reeker komentirao je situaciju u Bosni i Hercegovini, nezadovoljan ponašanjem političkih elita. Hoće li oni s hrvatskom putovnicom sreću potražiti u Europskoj uniji.

"Morali biste pitati njih ali mislim da je cilj da ljudi stvaraju domove na mjestima gdje misle da je najbolje za njihove obitelji u smislu stabilnosti, sigurnosti i blagostanja. To je američki cilj za cijelu regiju i nema nijedne zemlje u regiji koja to ne bi bila sposobna. Ali to zahtijeva odlučnost, kompromis i zajedničke napore, a to nažalost ne vidimo od vodstva u Bosni i Hercegovini", zaključio je Reeker.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara