U HDZ-u ne žele razgovarati o Kosor: "HDZ nije neka udruga građana ili dobrovoljno vatrogasno društvo"

U HDZ-u ne žele razgovarati o Kosor: "HDZ nije neka udruga građana ili dobrovoljno vatrogasno društvo"

Foto: Goran Mehkek/Cropix

DOK SE Jadranka Kosor priprema za obranu pred stranačkim Sudom časti, kolege HDZ-ovci zakopčani su do grla. O bivšoj šefici ne žele s novinarima.

Sve ono što promišljam i razmišljam reći ću na odgovarajućim stranačkim tijelima, rekao je Branko Bačić.

"Bilo kakvu ocjenu ili stav iznijet ću na unutarstranačkim tijelima ako do toga dođe i ako budem u prilici o tome raspravljati", rekao je Bačić naglasivši da prijepore i razmimoilaženja treba rješavati u duhu dijaloga, tolerancije i uvažavanja. Ne znam, ništa ne znam, ponavljao je zastupnik Franjo Lucić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nešto rječitija bila je Sunčana Glavak koja je jedna od onih koji su navodno Kosor prijavili stranačkom Sudu.

"Jeste li prijavili gospođu Kosor?" ..."Možemo razgovarati o tome unutar stranke, naravno. HDZ nije neka udruga građana ili dobrovoljno vatrogasno društvo. Sve stvari se moraju rješavati unutar stranke ili unutar naše obitelji." ..."Što ste joj zamjerili?"... "Hvala vam lijepa" - to je jedino što je Glavak odgovorila na pitanje novinara.

To nije medijski linč nego, vjerojatno, linč unutar samog HDZ-a, komentirao je nezavisni zastupnik Damir Kajin. Kaže da je pitanje hoće li Karamarko biti uspješan kao Kosor koja je uspjela ostvariti zavidan broj zastupnika nakon svih afera, a imala je i dobre gospodarske parametre.

"A to joj tako, pod navodnicima, i treba jer je u stranku dovodila one ljude koji su samo joj ljubili skute, a nisu ni o čemu razmišljali sve do onog trenutka dok nisu osjetili da i oni mogu preuzeti vođenje jedne velike i respektabilne stranke, kojoj ja baš i ne želim previše uspjeha na političkoj pozornici", zaključio je Kajin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara