U Hercegovini bjesne požari, gori i iznad Međugorja, teren ne dopušta prilaz vatrogasnim vozilima

U Hercegovini bjesne požari, gori i iznad Međugorja, teren ne dopušta prilaz vatrogasnim vozilima

Ilustracija: Shutterstock

NA VIŠE mjesta u Hercegovini danas bjesne požari na nepristupačnom brdskom području, pa ih gasitelji bez pomoći iz zraka mogu samo motriti kako ne bi ugrozili obiteljske domove, infrastrukturu i šumske područja.

Požar, koji je u nedjelju izbio u čapljinskoj općini brzo se proširio na brdo Križevac iznad Međugorja kojega posjećuje veliki broj hodočasnika u ovome poznatome marijanskom središtu. Požar nije lokaliziran i gasi ga jedna vatrogasna postrojba iz Čitluka s naprtnjačama napunjenim vodom jer je teren nepristupačan pa je nemoguće pristupiti požarištu s vatrogasnim vozilima.

Na tome području gori nisko raslinje i trava. Na području Hercegovine u ponedjeljak je zabilježeno više desetaka požara.

Najveći je na području Bileće i Gacka u istočnome dijelu Hercegovine gdje je vatrom zahvaćeno područje od oko 10.000 hektara.

Nisu ugroženi stambeni objekti. Gašenje vatre je otežano, zbog vjetra i visoke temperature.

Veći požar bjesni i u blizini Mostara iznad hidrolektrane Salakovac. Gasitelji ga mogu samo nadzirati jer se nalazi na nepristupačnom i miniranom području, te ne ugrožava obiteljske domove ili gospodarske objekte.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara