U KBC-u Split ponovno operacije nakon požara

U KBC-u Split ponovno operacije nakon požara

Foto: Arhiva

NAKON više od deset dana u splitskoj bolnici na Firulama od danas su nastavljene redovne operacije u Središnjem operacijskom bloku Odjela kirurgije, u kojem je požar uništio kompletnu kuhinju, doznaje se u toj bolnici.

Za to je vrijeme odgođeno oko 200 operacijskih zahvata pacijenata koji nisu bili u hitnom postupku, a sedam operacijskih dvorana se dovodilo u stanje kakvo je bilo prije požara.

Požar u čajnoj kuhinji splitske bolnice buknuo je prije 11 dana u jutarnjim satima. Vatru su prvo pokušali ugasiti bolnički vatrogasci, no tek kada su pozvani pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split u 2,45 sati vatra je ugašena.

Uzrok požara kvar na hladnjaku

Tijekom gašenja požara nije bilo potrebe za evakuacijom pacijenata, a u požaru je izgorjela cijela kuhinja s aparatima, te je bio zadimljen operacijski blok i ventilacijski sustav zbog čega su operacije morale biti odgođene.

Očevidom je utvrđeno kako je do požara došlo zbog tehničkog kvara na hladnjaku. Bolnicu je odmah nakon požara posjetio splitski gradonačelnik, koji je tom prigodom pacijente zamolio za strpljenje dok se operacijske dvorane ponovno ne dovedu u red.

U bolnici je žurno organizirano koordinacijsko povjerenstvo koje je pratilo odvijanje svih radnji usmjerenih na rješavanje problema tijekom te izvanredne situacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara