U Kanadi uhićena dva brata zbog terorističkih aktivnosti

U Kanadi uhićena dva brata zbog terorističkih aktivnosti

Foto: Guliver Image / Getty Images

DVA BRATA blizanca uhićena su u petak u Kanadi zbog kaznenih djela povezanih s terorizmom, a jedan od njih uhićen je u zračnoj luci u Montrealu kad se spremao otići u inozemstvo, izvijestila je kanadska policija.

Ashton Carleton Larmond i Carlos Larmond, u dobi od 24 godine, osumnjičeni su za terorističke aktivnosti i potporu terorizmu.

Dvojica braće, obojica rođena 21. studenoga 1990., žive u Ottawi, gdje bi uskoro i trebali biti izvedeni pred sudca istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ashton Carleton Larmond, uhićen u petak u Ottawi, osumnjičen je za terorističku aktivnost, sudjelovanje u akcijama u ime terorističke skupine i za nagovaranje drugih da se pridruže terorističkoj skupini, objavila je policija.

Njegov brat Carlos Larmond osumnjičen je za djelovanje u ime terorističke skupine i pokušaj da napusti zemlju u cilju terorizma.

Nakon događaja u posljednja tri dana u Francuskoj, gdje u napadima i talačkoj krizi poginulo 17 osoba, uključujući 12 u uredništvu satiričnog časopisa Charlie Hebdo, kanadska policija poziva svoje sugrađane da "budu budni i prijave sve informacije o terorizmu ili sumnjivim aktivnostima".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara