U Pakracu mimohodom pobjede obilježen početak Domovinskog rata

Foto: Pakrac.hr

POLAGANJEM vijenaca na spomen-obilježje, svetom misom za sve poginule i umrle hrvatske branitelje te mimohodom pobjede danas je u Pakracu obilježena 23. godišnjica početka Domovinskog rata.

Tog 1. ožujka 1991. godine, u ranim jutarnjim satima, pripadnici antiterorističke postrojbe Rakitje i druge specijalne postrojbe hrvatske policije oslobodile su i u ustavno-pravni poredak Hrvatske vratile Policijsku postaju Pakrac, dan prije okupiranu od pobunjenih Srba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O tim događajima govorili su gradonačelnik Pakraca Davor Huška, dožupan požeško-slavonski Ferdinand Troha, izaslanik Predsjednika Republike Vlado Marić te general i počasni građanin Pakraca Mladen Markač.

Naglasivši da se događaji od prije 23 godine, kad je započela agresija na Hrvatsku, kao i cijeli Domovinski rat, ne smiju zaboraviti i da o tome posebno treba govoriti mladima Markač je kazao: "Ne tražimo osvetu. Mi to ne želimo. Zaboravit nećemo, a oprost znači oslobađanje svojega srca od svake boli i neka svatko oprosti onoliko koliko može".

Inače, obilježavanje 23. obljetnice oslobođenja Policijske postaje Pakrac i početka Domovinskog rata započelo je 27. veljače kulturnim programima, a na jučerašnjem okruglom stolu bilo je riječi o ulozi Pakraca i Lipika u Domovinskom ratu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara