U Parizu zabranjen prosvjed potpore Palestincima

U Parizu zabranjen prosvjed potpore Palestincima

Video: YouTube (RT)

UPRAVNI sud Pariza zabranio je manifestaciju potpore palestinskom narodu predviđenu za subotu nakon sukoba prošle nedjelje ispred dviju pariških sinagoga.

Sud je u petak navečer odbacio žalbu organizatora te manifestacije koju su tijekom dana vlasti zabranile. "Nisu osigurani uvjeti za sigurno odvijanje manifestacije u subotu u Parizu", ranije je objavila policija.

Organizatori manifestacije su na konferenciji za novinare kritizirali odluku koja je u "suprotnosti s temeljnim pravom", rekao je njihov odvjetnik Hosni Maati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak ujutro je ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve rekao da se zalaže za zabranu skupa i ocijenio "da su događaji od prošle nedjelje nedopustivi". "Prosvjedi su prijetnja javnom miru u našoj zemlji", istakao je francuski ministar.

Na kraju prošlotjedne manifestacije potpore palestinskom narodu, na kojoj se okupilo 7.000 ljudi, izbili su incidenti ispred dviju pariških sinagoga, objavila je policija. U ponedjeljak je predsjednik François Hollande upozorio da se izraelsko-palestinski sukob ne smije uvesti u Francusku i da je njegova vlada naredila čelnicima policije da "udvostruče oprez".

Izrael je u petak nastavio zračnu i kopnenu ofenzivu na Pojas Gaze, koja je počela prije 11 dana i u kojoj su ubijena 292 Palestinca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara