U Rijeci cvjeta gospodarski i organizirani kriminal: Sve više slučajeva primanja mita i zloupotrebe ovlasti

Ilustracija: Arhiva

STANJE sigurnosti u Rijeci je dobro, ali riječka policija u 2013. godini zabilježila je veliko povećanje od gotovo 150% gospodarskog kriminaliteta i povećanje kaznenih djela iz domene organiziranog kriminala, pokazuje godišnje izvješće koje je na kolegiju riječkog gradonačelnika predstavila načelnica Policijske uprave Primorsko-goranske Senka Šubat.

"Zadrli smo malo u tamnu brojku gospodarskog i organiziranog kriminaliteta i s time smo u stvari zadovoljni jer su nam to jedni od prioritetnih zadaća, kako na razini na ministarstva, tako i ove policijske uprave".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je rezultat isključivo pojačane aktivnosti policije u tom segmentu njihovog rada jer, ističe Šubat, reagiraju na sve prijave - i anonimne i potpisane. Od 101 počinitelja najviše ih se tereti za davanje i primanje mita, a potom slijedi zlouporaba položaja i ovlasti.

Što se prometnih nesreća tiče, brojevi su na razini 2012., ali je zato u znatnom opadanju zlouporaba droga što je dijelom rezultat novog zakona o dekriminalizaciji, a uhićen je i znatan broj raspačavača narkotika. Dobra je vijest i da je maloljetnička delinkvencija znatno opala u odnosu na godinu ranije, i to nije samo zasluga policije.

"Nego smo to poduzeli zajedno s drugim drugim institucijama, udrugama, učenicima, profesorima, roditeljima. Policija ne može kao jedan dio društva sve napraviti kroz prevenciju i represiju. Tu nam je potrebna pomoć i akcija od svih subjekata", rekla je načelnica Policijske uprave Primorsko-goranske Senka Šubat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara