U Zagrebu međunarodna konferencija gay aktivista, potporu pružio i Bandić

Foto: Zagreb.hr

GRADONAČELNIK Zagreba Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi predstavnike udruga Kontra i Iskorak koji su ga informirali o organizaciji ILGA Europe (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association) konferencije.

Konferencija se svake godine organizira u drugoj zemlji (zadnja je bila u Dublinu), a za ovogodišnju je, na konferenciji u Torinu 2011. odabran Zagreb, istaknula je koordinatorica Lezbijske grupe Kontra i članica izvršnog odbora ILGA Europe Sanja Juras.

Grad Zagreb će biti pokrovitelj Konferencije, koja će se u hotelu Sheraton održati od 23. do 27. listopada, a gradonačelnik je obećao logističku i drugu potporu, ističući da se Zagreb pokazuje kao grad istinske tolerancije, kao siguran i gostoljubiv grad.

Na Konferenciji, naglašeno je, očekuje se oko 300-tinjak sudionika iz 45 europskih zemalja, pa je on ujedno i prigoda za dodatnu turističku promidžbu Zagreba i Hrvatske. U tom smislu direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Amelia Tomašević, koja je također sudjelovala na današnjem sastanku, potvrdila je angažman i svesrdnu pomoć TZ Grada Zagreba.

Sastanku su  prisustvovali i Edo Bulić iz udruge Iskorak, Nela Pamuković iz udruge Kontra, te pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco i savjetnik gradonačelnika Zdravko Čokić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara