U Zagrebu nepotpuno 50 tisuća zahtjeva za legalizaciju

U Zagrebu nepotpuno 50 tisuća zahtjeva za legalizaciju

Foto: Ilustracija

NA ZAGREBAČKOM VELESAJMU otvoreni su novi uredi za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, gdje će se rješavati više od 90.000 zahtjeva građana, a od te brojke čak 50.000 ih je nepotpuno.

Rokovi su kratki, a zahtjeva je puno, kaže voditeljica ureda Ana Kačić koja poziva Zagrepčane da u što kraćem roku dopune svoje zahtjeve kako bi se oni mogli riješiti. "Bilo bi šteta da 50 tisuća praznih papira završe odbijeni", rekla je Kačić.

Do sada je obrađeno više od polovice zaprimljenih valjanih zahtjeva. Gradski ured za prostorno uređenje do kraja godine spremno je izdati 12.000 potvrda za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, pod uvjetom da građani plate naknadu u zadanom roku. "Svakom čovjeku koji je podnio zahtjev mi šaljemo zaključak i u pravilu im dajemo rok od 30 do 60 dana. S tim da ih ne odbijamo nego čekamo", istaknula je Kačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvorenju ureda za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata bio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je ovaj dan nazvao povijesnim. "Sutra mogu otići u mirovinu. Kad ovo ljudima pomognemo, onda smo izvršili misiju. I besplatni udžbenici i drugi projekti, sve to na jednu stranu, ali ovi ljudi su zaslužili da im se vrati dostojanstvo, da im inspekcije ne kucaju na vrata, a da uplate ono minimalnog komunalnog doprinosa kako bi mi reinvestirali opet u njihove ulice jer su svi ti novci strogo namjenski", izjavio je Bandić.

Također, gradonačelnik Bandić pojašnjava važnost legalizacije bespravno sagrađenih objekata u Zagrebu. "Projekt koji sam sanjao i zagovarao 2000. i 2001. konačno je prošle godine pretočen u zakon i mi smo ljudima omogućili da kroz minimalnu cijenu plaćanja komunalnog doprinosa legaliziraju svoje objekte", kaže Bandić.

Novootvoreni ured s ukupno 120 djelatnika u naredno vrijeme bavit će se isključivo problematikom legalizacije na adresi Avenija Dubrovnik 15.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara