U Zagrebu počinje dvodnevna međunarodna konferencija o suradnji znanosti i gospodarstva u Podunavlju

U Zagrebu počinje dvodnevna međunarodna konferencija o suradnji znanosti i gospodarstva u Podunavlju

Foto: Hina

U ZAGREBU počinje dvodnevna međunarodna konferencija "Istraživanje i poduzetništvo - partnerstvo za rast i internacionalizaciju malih i srednjih poduzeća u Podunavlju".

Prva je to konferencija o suradnji znanosti i gospodarstva u Podunavlju, a kako su izvijestili iz Ministarstva poduzetništva i obrta, bit će pripremljena u okviru prioritetnog područja 8 "Podrška razvoju konkurentnosti, uključujući razvoj klastera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cilj konferencije povezivanje je znanstvene i gospodarske zajednice, s naglaskom na mala i srednja poduzeća te javnog sektora u Podunavlju, radi unapređenja suradnje, razmjene znanja, poticanja inovacija i rasta konkurentnosti, kao prioriteta EU strategije za dunavsku regiju (EUSDR).

EU strategija za dunavsku regiju (EUSDR) je novi program EU za makroregiju u kojem sudjeluje 14 zemalja koje imaju više od 115 milijuna stanovnika i uključuju se u projekt stvaranja druge makroregije u Europi.

Okupit će više od 200 predstavnika znanstvene i poslovne zajednice te javnog sektora iz gotovo svih zemalja Podunavlja, kako bi saznali više o različitim EU programima potpore namijenjenih znanosti i gospodarstvu, predviđenih za programsko razdoblje 2014 - 2020.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara