U Zagrebu prosvjedovalo 400 ljudi: "Prestanite ubijati životinje!"

U Zagrebu prosvjedovalo 400 ljudi: "Prestanite ubijati životinje!"

Foto: Prijatelji životinja

PRIJATELJI životinja u Zagrebu su organizirali prosvjed kojim su pozvali na prestanak ubijanja zdravih pasa i mačaka i hitno otvaranje skloništa. Na prosvjedu se okupilo oko 400 ljudi.

Prosvjednici su ukazali na nezakonito postupanje veterinarske inspekcije i njihove nevine žrtve. Na prosvjedu su bili djelatnici Dumovca i udruge Noina Arka te udomitelji čije životinje je veterinarska inspekcija usmrtila, aktivisti udruga za zaštitu životinja, glazbenici Ibrica Jusić, iFeel i grupa Picksiebner te brojni građani koji su nosili upaljene lampaše, majice i transparente s fotografijama ubijenih životinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja, rekao je kako veterinarska inspekcija ubija i u Benkovcu, gdje je prema nalogu inspektorice srušeno sklonište koje nije ubijalo pse, pri čemu su bagerom zgnječili tri štenca te da je potrebna hitna zakonska i moralna reforma veterinarske inspekcije.

Naveo je da građani traže inspekciju za zaštitu životinja koja će srcem stati u obranu života svake životinje umjesto da koristi rupe u zakonu za njihovo usmrćivanje. Istaknuo je da očekuju i da ministar Tihomir Jakovina ispuni svoja obećanja o promjeni zakona i ukidanju mogućnosti usmrćivanja životinja u skloništima nakon 60 dana te da su Prijatelji životinja svjesni da je bjesnoća opasna bolest, no veterinarska inspekcija je ubijanjem zdravih životinja stvorila nepovjerenje građana i mogućnost širenje bjesnoće kada će postojati stvarna opasnost od nje.

Dodao je da će Udruga nastaviti s prosvjedima dok se ne otvore skloništa i da želi, umjesto brojki, pokazati lica usmrćenih životinja, koje su tek trebale provesti živote u svojim obiteljima, a kažnjene su jer su bile napuštene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara