U Zagrebu se otvara izložba o Anni Frank

Foto: Press fotografija

SVJETSKA izložba 'Anne Frank povijest za sadašnjost' koja je bila izložena u više od 40 zemalja svijeta, dolazi u Hrvatsku.

Organizatori izložbe, udruga Hermes potporu Europske unije, dovela je izložbu po prvi put u Hrvatsku, najprije u Zagreb gdje se otvara sutra na Filozofskom fakultetu. Predsjednica udruge Julija Mikić objasnila koji je koji je cilj izložbe.

"Da kroz jednu poznatu, ali uvijek toliko aktualnu priču, priču o životu Anne Frank, progovorimo i o temama koje su i danas aktualne za nas i naše društvo pogotovo. Anna Frank je prije svega simbol, i to simbol dječje žrtve holokausta. Njezina je priča zato nama platforma za otvaranje razgovora o djeci kao žrtvama diskriminacije, o djeci kao žrtvama zločina protiv čovječnosti", pojašnjava Mikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnost ove izložbe je ta da se ona uvijek jednim dijelom prilagodi zemlji u kojoj je predstavljena, pa je tako i ova izložba jednim djelom povezana i s ratnim stradanjima od Drugog svjetskog rata pa do danas u našoj zemlji.

"Možda i najvažnije o toj temi, djece kao žrtava zločina protiv čovječnosti progovoriti iz one nama najbliže perspektive, a to je strašnih događaja devedesetih godina prošlog stoljeća", kazala je Mikić.

Izložba će biti postavljena na Filozofskom fakultetu do 6.listopada i može se pogledati besplatno. Zatim seli u Muzej suvremene umjetnosti, gdje će se zadržati do 30.11., potom u Rijeku, Split i Osijek, a postoje i naznake da se proširi i na druge manje gradove u ostatku zemlje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara