U antikorupcijskoj akciji u Španjolskoj privedeno više od 740 osoba

Foto: Guliver Image/Getty Images

ŠPANJOLSKA policija priopćila je da je uhitila više od 740 osoba za koje je utvrđeno da su ostvarile nezakonitu dobit u javnom sektoru osnivanjem fiktivnih kompanija.

Istraga se provodi u više od 30 španjolskih gradova, uključujući Madrid, Guadalajaru, Barcelonu, Valenciju, Castellon, Alicante, Almeriju, Jaen i Granadu. Među uhićenima je i više od trideset menadžera lažnih firmi.

Policija istražuje više od 135 kompanija koje prividno bave građevinom, hotelijerstvom, kurirskim uslugama, vrtlarstvom i čišćenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Menadžeri lažnih firmi su registrirali zaposlene u socijalnoj sigurnosti kako bi nezakonito pribavljali korist, dobili dozvolu za boravak ili radne dozvole za strane državljane. Te kompanije registrirale su više od 8.400 zaposlenih što uključuje i socijalno osiguranje na temelju čega su stekli subvencije.

Posao na prevaru pokušala su dobiti 362 strana državljana, a Španjolska je pokrenula i istragu protiv 1241 osobe umiješane u korupciju u toj zemlji.

Prema procjenama španjolskih vlasti, osnivanjem fiktivnih kompanija ostvarena je ilegalna dobit od gotovo 20,5 milijuna eura.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara