U brodskom kontejneru u Engleskoj pronađeno 35 muškaraca, žena i djece: Jedna osoba umrla

Screenshot i video: BBC (YouTube)

U KONTEJNERU za prijevoz brodskog tereta na dokovima engleskog Tilburyja pronađeno je 35 osoba, među kojima i više djece. Jedan muškarac je umro, a ostali su prebačeni na liječenje u obližnje bolnice.

Kako javlja BBC, radi se najvjerojatnije o ilegalnim imigrantima iz indijskog potkontineta. Pronađeni su nakon što su radnici na dokovima iz kontejnera čuli vriske i lupanje. Kontejner u kojem su bili zatočeni dostavio je teretnjak koji je u Englesku stigao iz belgijskog Zeebruggea oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu.

 


 

Kada su otvorili kontejner, radnici su pronašli 35 izgladnjelih i dehidriranih muškaraca, žena i djece. Na mjesto događaja odmah je stiglo sedam vozila Hitne pomoći, koji su im ukazali prvu pomoć i transportirali ih na bolničko liječenje.

Zbog smrti muškarca koji nije preživio putovanje u kontejneru, pokrenuta je istraga zbog ubojstva. Policija traga za odgovornim osobama, te pretražuje ostale kontejnere koji su stigli istim brodom iz Belgije. Na brodu je ukupno bilo 64 kontejnera.

Imigranti iz kontejnera stavljeni su u karantenu, a u luci gdje su pronađeni je postavljena dekontaminacijska zona. No, iz engleskog Zavoda za javno zdravstvo već je potvrđeno da nema rizika od širenja infektivnih bolesti poput ebole.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara