U ime obitelji: Izraz "gej brak" treba izbaciti iz hrvatskih medija!

Foto: FAH

UDRUGA "U ime obitelji" zatražila je od Vijeća za elektroničke medije da opomene medije koji koriste termin "gej brak" za institut "životnog partnerstva".

U svojoj pritužbi, Udruga naglašava kako se neprestanim izjednačavanjem "životnog partnerstva" s brakom, za što su vladajući tvrdili da su dva različita instituta, u medijima uporno nameće percepcija braka suprotna onoj za koju su se hrvatski građani većinski izjasnili na referendumu nakon čega je u Ustav unesena odredba prema kojoj je brak "životna zajednica žene i muškarca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani su izjednačavanjem "gej braka" i instituta "životnog partnerstva" pogrešno informirani i dovedeni u zabludu. Time se stvara pogrešna slika o novoosnovanom institutu, izaziva se značajno nezadovoljstvo i nepovjerenje građana u cjelokupni sustav te se izravno krši ustavni poredak Republike Hrvatske, tvrdi "U ime obitelji".

Ta udruga od Vijeća traži da u skladu sa svojim ovlastima, uputi zajedničko priopćenje svim medijima kojim će "ih opomenuti da ne objavljuju netočne senzacionalističke članke kojima iznose neprovjerene i netočne informacije čime dovode građane u zabludu i štete ustavnopravnom poretku Republike Hrvatske".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara