U novim nemirima oko ubojstva crnog tinejdžera upucana i druga osoba

Screenshot: YouTube

JOŠ jedna osoba je nastrijeljena od strane policajca u gradu u kojemu je prošli vikend smrtno stradao 18-ogodišnji Michael Brown. Do pucnjave je ovaj put došlo nakon što su grupama prosvjednika pristupila četiri zakrabuljena muškarca naoružana puškama. Muškarci su nedugo zatim počeli pucati, prenosi KTVI.

U policijskoj potjeri koja je uslijedila, jedan od muškaraca u bijegu usmjerio je svoje oružje prema policajcu, nakon čega ga je policajac upucao.

Bjegunac je prevezen u bolnicu u kritičnom stanju, a policajac nije zadobio nikakve ozlijede, izjavio je glasnogovornik policije za Fox 2 i KMOV.

Obama pozvao na smirivanje nasilnih prosvjeda

Američki predsjednik Barack Obama nazvao je policijsko ubojstvo nenaoružanog crnog tinejdžera tragedijom i pozvao na smirivanje nakon dviju noći nasilnih prosvjeda, pljački i uhićenja u predgrađu St. Louisa.

Predsjednik Obama obećao je temeljitu istragu ministarstva pravosuđa o tome slučaju koji je izazvao bijes većinski crnačkoga gradića Fergusona.

"Znam da su događaji zadnjih nekoliko dana razburkali strasti, ali pozivam sve u Fergusonu, Missouriju i diljem zemlje da se toga mladića sjećaju mirno i s razumijevanjem", kaže se u Obaminu priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara