U novom raketiranju Libanona iz Sirije troje ranjenih

Foto: Guliver image/Getty images

RAKETE ispaljene u utorak iz Sirije pale su na istok susjednog Libanona i ranile tri osobe, u novom prekograničnom napadu, ističe se u priopćenju libanonske vojske.

"Tri rakete ispaljene iz Sirije pale su u sektor Nabi chit", uporište Hezbollaha u dolini Beka, a jedna od raketa je pala na kuću u kojoj su ranjene tri osobe i pričinjena je šteta", dodaje se. Sigurnosni izvor navodi da su dvije rakete pale na selo a tri u okolici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džihadistička skupina koja se bori protiv režima Bašara al-Asada u Siriji redovito preuzima odgovornost za takvu paljbu na istok Libanona, opisujući te napade kao odgovor na priključenje libanonskog Hezbollaha snagama odanim sirijskom režimu.

Libanonski predsjednik Michel Sleimane osudio je novi napad pozivajući vojsku da "poduzme sve nužne mjere za zaštitu sela na granici i nedužnih stanovnika koji ginu" u tom sukobu.

Libanon, koji je tridesetak godina pod sirijskim tutorstvom, zahvatila je spirala nasilja i napada povezanih sa sirijskim sukobom koji je produbio političke podjele između Assadovih pristaša i protivnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara