U prostorijama rastuće grčke ultradesničarske stranke Zlatna zora eksplodirala bomba

U prostorijama rastuće grčke ultradesničarske stranke Zlatna zora eksplodirala bomba

Ilustracija: AFP

U PROSTORIJAMA grčke ultradesničarske skupine Zlatna zora u Ateni jutros je eksplodirala bomba. Nasreću, nema ozlijeđenih, potvrdio je Reutersu policijski izvor.

Eksplozija se dogodila u prostorijama Zlatne zore u predgrađu Atene, u naselju Aspropyrgos. "Bila je to snažna eksplozija koja je prouzročila mnogo štete", rekao je anonimni izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrijeme javnoga bijesa zbog oštrih rezova koje su im nametnule vanjske institucije, korumpiranih političara i ilegalnih imigranata, Zlatna zora se pojavila praktički ni od kud i postala, prema posljednjim anketama, treće najsnažnija stranka u Grčkoj. Prema anketi VPRC-a, u lipnju je imala potporu sedam posto ispitanika, koja je već u listopadu narasla na 14 posto.

Više grčkih analitičara i političara smatraju da bi Zlatna zora zbog svoje retorike i oznaka koje podsjećaju na nacističke, kao i na one iz vremena vojne hunte u Grčkoj između 1967. i 1974., trebala biti proglašena ilegalnom. Stranka opovrgava bilo kakvu povezanost s nacizmom i nekadašnjim grčkim režimom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara