U pucnjavi na Kosovu četvero ozlijeđenih: KFOR uklanja barikade, Srbi podižu nove

U pucnjavi na Kosovu četvero ozlijeđenih: KFOR uklanja barikade, Srbi podižu nove

Foto: AFP

SITUACIJA na sjeveru Kosova se oko 13 sati malo smirila, ali su predstavnici lokalnih Srba odlučili ponovno postaviti barikade, jer "građani nisu sigurni", javlja B92.

Do sukoba i pucnjave došlo je jutros oko 9 sati kada su pripadnici međunarodnih vojnih snaga teškom mehanizacijom počeli s uklanjanjem barikada s magistralnog puta u Rudaru. Prema zadnjim informacijama, u jutrošnjem je obračunu ozlijeđeno četvero ljudi.

Barikade na magistralnom put ka južnom dijelu Kosovske Mitrovice, kao i ona kod Dudinog Krša, uklonjene su uz pomoć teške mehanizacije Kfora, a vojnici trenutno ne dozvoljavaju bilo kakvo kretanje građanima, uključujući i novinare, na ovom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelo selo Rudare je blokirano, građani su u svojim kućama, a helikopteri neprekidno nadlijeću područje i izbacuju infracrvene mamce čime se sprječavaju mogući napadi raketama sa zemlje, javlja B92. Srbi su u međuvremenu nasuli velike količine šljunka i tako napravili novu barikadu ispred vojnika Kfora u Rudaru, na magistralnom putu Leposavić - Mitrovica. I ona je ubrzo uklonjena.

"Međunarodne snage su se počele obračunavati sa Srbima i u cilju naše zaštite moramo se braniti barikadama. Građani su blokirani, prekinuta je svaka komunikacija sa centralnom Srbijom. Dok se to ne promijeni građani neće dozvoliti Kforu i Euleksu da se slobodno kreću. Ovakvu odluku očekujemo i od ostale tri općine ", rekao je predsjednik Općine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, prenosi B92.

Glasnogovornik Kfora je priopćio da je tijekom uklanjanja barikada ozlijeđen i jedan njihov vojnik. dodao je kako će vojnici pucati u samoobrani ako to bude potrebno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara