U slučajnoj eksploziji bombe kod najveće indijske nuklearne centrale poginulo šest osoba

U slučajnoj eksploziji bombe kod najveće indijske nuklearne centrale poginulo šest osoba

Screenshot: YouTube

U SLUČAJNOJ eksploziji bombe kućne izrade blizu najveće indijske nuklearne centrale smrtno je stradalo šest osoba, izvijestila je u srijedu policija koja provodi istragu o tomu je li eksplozija povezana s osobama koje se protive nuklearnoj energiji.

Agencije prenose da je bomba slučajno eksplodirala u noći na srijedu u jednome selu blizu nuklearne centrale Kudankulam u južnoj indijskoj državi Tamil Nadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bomba je eksplodirala slučajno u jednoj kući, pri čemu je šest osoba smrtno stradalo, a tri su teško ozlijeđene", rekao je dužnosnik policije Vijayendra Bidari. "Dio stanovnika sela aktivan je u borbi protiv nuklearne energije. Kuća se koristi kao mjesto za izradu bombi. Istraga je u tijeku."

Selo je od nuklearne centrale, u kojoj se koristi ruska tehnologija, udaljeno četiri kilometra. Njegovi stanovnici u samom su početku bili protiv njezine izgradnje, strahujući od potencijalne nuklearne nezgode. Dužnosnik Odjela za nuklearnu energiju tvrdi da je nuklearka sigurna te da funkcionira bez problema.

Udruga Narodni pokret protiv nuklearne energije u srijedu je opovrgnula bilo kakvu umiješanost u eksploziju, prenijeli su lokalni mediji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara