U sukobu s policijom u Turskoj poginuo 22-godišnji prosvjednik: Dobio limenku suzavca u glavu, lagali da je pao sa zgrade

Ilustracija: Guliver image/Getty images

VAL PROSVJEDA započetih u lipnju zbog istanbulskog parka Gezi, ubrzo pretvorenih u antivladine prosvjede diljem zemlje, i dalje bjesni Turskom, a danas je odnio i novu žrtvu. Kako prenose turski mediji, u južnoj pokrajini Hatay, u gradu Armutlu, 22-godišnji prosvjednik Ahmet Atakan preminuo je u bolnici nakon sukoba prosvjednika s policijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dvije su verzije priče o okolnostima njegove smrti - prema prvoj je pogođen limenkom policijskog suzavca u glavu, prema drugoj (onoj službenoj) je pao sa zgrade s koje su prosvjednici kamenjem gađali policiju.

Iz bolnice su tek izvijestili kako je preminuo 15 minuta nakon dolaska u bolnicu, a zanimljivo je i da je šef bolnice Selim Matkap opovrgnuo službenu policijsku verziju priče o padu sa zgrade rekavši kako je prisustvovao preliminarnoj obdukciji i kako ona nije pokazala nikakve tragove koji bi ukazivali na pad sa zgrade. Naveo je kako na tijelu nema fraktura koje nastaju prilikom pada s veće visine, već je uzrok smrti udarac u glavu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara