U tjednu pred nama obilje sunca, temperature će rasti i do 30 stupnjeva

Ilustracija: Shutterstock

NAKON dužeg razdoblja s obilnom kišom, jakim vjetrom i nešto nižim temperaturama, koje je izazvalo neviđene poplave u Hrvatskoj i regiji, napokon stižu dobre vijesti. Već se danas u cijeloj zemlji očekuje prestanak oborina, a u tjednu pred nama bit će obilje sunca. Temperature bi se u pojedinim dijelovima zemlje mogle dizati i do 30 stupnjeva.

Danas će još prevladavati promjenljivo oblačno, mjestimice uz slabu, prolaznu kišu ili kakav kratkotrajni pljusak, no i sunčana razdoblja, osobito na Jadranu. Popodne se više sunčanih razdoblja očekuje i u kopnenim predjelima. Vjetar će u unutrašnjosti zemlje biti slab, popodne u zapadnim predjelima povremeno umjeren, jugozapadni. Na Jadranu će biti slabog i umjerenog juga i južnog vjetra, mjestimice i jugozapadnjaka. U kopnenim predjelima jutros se mjerilo između 6 i 12°C, u morskim od 11 do 14°C. Danju se u kopnenoj Hrvatskoj očekuje većinom između 15 i 20°C, a na obali i otocima od 18 do 22°C.

Novi tjedan počinje stabilnijim vremenom od onoga u danima vikenda. U unutrašnjosti će biti djelomice sunčano uz malu i umjerenu naoblaku. Sredinom dana ponegdje, uz prolazno pojačanu naoblaku, može biti kraćih lokalnih pljuskova i grmljavine. Na moru će prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će na kopnu biti slab, u gorju povremeno umjeren, jugozapadni, u Slavoniji popodne južni i jugoistočni. Duž Jadrana će u prvom dijelu dana puhati slabo do umjereno jugo koje će prema kraju dana oslabjeti i okretati na južni i jugozapadni vjetar. U jutarnjim satima temperature će u kontinentalnoj Hrvatskoj biti od 6 do 13°C, na Jadranu između 11 i 15°C. U najtoplijem dijelu dana na kopnu će se mjeriti od 17 u gorju do 24°C u istočnim nizinskim predjelima, a na obali i otocima između 20 i 23°C.

Na Jadranu će u utorak biti pretežno sunčano, u kopnenoj Hrvatskoj nešto više oblaka, posebice u Slavoniji. U središnjim i sjeverozapadnim kopnenim predjelima tijekom jutra je moguća niska naoblaka. Vjetar će na kopnu biti uglavnom slab, južnih i zapadnih, na istoku i istočnih smjerova. Duž većeg dijela Jadrana će puhati slab jugozapadnjak, uz zapadnu obalu Istre i prema otvorenom moru bit će i slabog juga. Jutarnje temperature zraka u kopnenim će se predjelima kretati između 8 i 13°C, na Jadranu od 11 do 14°C. Danju će u kontinentalnoj Hrvatskoj temperature biti još malo više nego dan ranije, od 19 u gorju do čak 27°C u istočnoj Slavoniji, dok će obala i otoci imati između 21 i 24°C.

Toplo i sunčano vrijeme, bez padalina, očekuje se sve do kraja tjedna. Tijekom vikenda maksimalne dnevne temperature mogle bi se, posebno u Slavoniji, podići i do 30 stupnjeva.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara