UN imenovao bivšeg gradonačelnika New Yorka Bloomberga izaslanikom za gradove i klimatske promjene

Screenshot: YouTube

GLAVNI tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon imenovao je u petak nekadašnjeg newyorškog gradonačelnika Michaela Bloomberga svojim specijalnim izaslanikom za gradove i klimatske promjene, a promatrači to vide kao pokušaj da pokrene to pitanje uoči rujanske UN-ove konferencije.

Po Banovim riječima, Bloomberg će mu pomagati u "konzultacijama s gradonačelnicima i drugim važnim osobama, radi jačanja političke volje i poticanja gradova na sudjelovanje u njegovoj dugoročnoj strategiji borbe protiv klimatskih promjena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ban želi potaknuti globalnu debatu o klimatskim promjenama i ojačati ulogu UN-a, a Bloomberg je filantrop i milijarder koji je u prosincu prošle godine sišao s funkcije njujorškoga gradonačelnika.

U priopćenju Bloomberg kaže kako se pokazalo da su gradovi vodeća snaga u borbi protiv klimatskih promjena. Mandat UN-ova specijalnog izaslanika trajat će mu dvije godine. I dok je 12 godina bio gradonačelnik američkoga grada s najviše stanovnika, klimatske promjene bile su mu veoma važne, a zagovarao je i promjene saveznih zakona o tom pitanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara