UNICEF tonama humanitarne pomoći pomaže žrtvama poplava u Hrvatskoj, Srbiji i BiH

Foto: Index (ilustracija)

UNICEF-ov ured u Hrvatskoj uputio je 4 tone paketa higijenskih potrepština i pitke vode u vrijednosti od 140.000 kuna u Vinkovce i Slavonski Brod.

U paketima se nalaze higijenske potrepštine: pelene, dječja zubna pasta, četkice za zube, vlažne maramice, antibakterijski gelovi za suho pranje ruku, šamponi i sapuni za njegu djece i beba, pitka voda te jedan "vrtić u kutiji", UNICEF-ov paket s didaktičkim igračkama koji zamjenjuje vrtićku opremu za djecu u prihvatnim centrima tijekom humanitarnih kriza.

Paketi će biti dostavljeni uredima Crvenoga križa koji će ih sukladno potrebama distribuirati obiteljima stradalima u poplavama. Predstavnici UNICEF-a su prilikom dostave pomoći u Slavonskom Brodu obišli roditelje i djecu u prihvatnom centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Poplave često sa sobom odnesu i bezbrižno odrastanje djece. Kako bi djeci i obiteljima osigurali podršku u ovim teškim vremenima priključujemo se naporima Vlade Republike Hrvatske, građana i civilnog društva da se djetinjstvo čim prije vrati u Slavoniju i druge krajeve teško pogođene poplavama", poručila je prilikom utovara pošiljke predstojnica UNICEF-a u Hrvatskoj Valentina Otmačić.

U Bosni i Hercegovini i Srbiji UNICEF je također aktivirao dostavu humanitarne pomoći te je s partnerima pokrenuo dopremu prema pogođenom stanovništvu u tim zemljama.

U suradnji s vladama i partnerima na terenu UNICEF će u sve tri zemlje nastaviti s procjenom potreba djece i majki te će, sukladno potrebama, planirati daljnju pomoć za najranjivije skupine pogođene poplavama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara