Ubijen prosvjednik u Egiptu na godišnjicu pobune protiv Mubaraka

Ubijen prosvjednik u Egiptu na godišnjicu pobune protiv Mubaraka

Foto: Hina

JEDAN prosvjednik ubijen je u nedjelju u egipatskom gradu Aleksandriji na obljetnicu pobune u kojoj je svrgnut s vlasti autokrat Hosni Mubarak 2011. godine, rekao je izvor u službi sigurnosti.

Dužnosnici su izjavili da je prosvjednik bio naoružan i da je otvorio vatru prema policiji na prosvjedu organiziranom u Aleksandriji. Policija je uzvratila vatru, kazali su dužnosnici dodajući da su pritom tri osobe ozlijeđene.

Egipat je u nedjelju pojačao mjere sigurnosti na četvrtu godišnjicu narodne pobune u kojoj je svrgnut s vlasti tadašnji predsjednik Mubarak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državna novinska agencija MENA javila je da su 2 oklopna vozila razmještena oko trga Tahrira, simboličnog središta pobune koja je okončala 30-godišnju autokratsku vladavinu Mubaraka i probudila nade u veće slobode. Ceste koje vode do trga su zatvorene.

Krvavi prosvjedi

Iako su ulični prosvjedi praktički okončani još 2013. kada je vojska svrgnula s vlasti islamističkog predsjednika Mohameda Mursija, nekoliko ih je održano ovoga tjedna u Kairu i Aleksandriji.

Jedna prosvjednica je ustrijeljena nedaleko od Tahrira u subotu, rekli su sigurnosni izvori. Tijekom prošlogodišnje obljetnice pobune ubijeni su deseci prosvjednika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara