Ubojica hrvatskog povjesničara: Pucao sam mu u glavu jer me stalno vrijeđao

Ubojica hrvatskog povjesničara: Pucao sam mu u glavu jer me stalno vrijeđao

Screenshot: Google Street View

HRVATSKI prevoditelj koji je optužen za ubojstvo povjesničara Williama Klingera u njujorškom parku učinio je to jer ga je izludilo njegovo nepoštovanje, piše njujorški Daily News.

Alexander Bonich rekao je istražiteljima da je sunarodnjaku Klingeru, koji je nekoliko dana bio gost u njegovu stanu u Queensu, pucao u glavu jer ga je uvrijedio toga dana.

Dvojac je cijelo jutro proveo u obilasku lokalnih trgovina, a žestoko su se posvađali u parku Astoria. Klinger je izvadio oružje i želio je otići. Bonich mu je naredio da stane. Krenuo je prema njemu i uzeo mu antikni revolver.

"Nastavio je odlaziti od mene. Pucao sam. Odmah je pao. Opet sam pucao jer mi je bilo dosta njegova ponašanja", rekao je Bonich.

Došao predavati na fakultetu

Klinger, 42-stručnjak za fašističko-antifašističku tematiku i Titovu Jugoslaviju, trebao je biti gost predavač na koledžu Hunter dva mjeseca, a u New York je došao 24. siječnja. Inače je živio u Italiji sa suprugom i dvoje djece.

Prvo se smjestio kod prijatelja, a onda je otišao Bonichu kojeg je otprije poznavao. Cimeri su se u početku odlično slagali, čak su dogovorali prodaju Klingerove zemlje u Italiji, ali je onda sve krenulo nizbrdo.

Povjesničar ga je, tvrdi ubojica, stalno podbadao. Istražiteljima je rekao da je od svega postajao sve ljući. Do suđenja će biti u pritvoru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara