Udruga Franak: Dobili smo mjesto u Vladinoj radnoj skupini

Udruga Franak: Dobili smo mjesto u Vladinoj radnoj skupini

Foto: FAH

UDRUGA FRANAK sudjelovat će u radnoj skupini za donošenje dugoročnih mjera u slučaju kredita s valutnom klauzulom u CHF. Potvrdili su im to iz Ministarstva financija, objavila je Udruga Franak na svojoj Facebook stranici.

"Radna skupina će vjerojatno započeti već ovaj tjedan s radom", tvrdi Udruga Franak.

Prokomentirali su i mjere koja je Vlada danas donijela na izvanrednoj telefonskoj sjednici:

"Udruga Franak založila se za sve fizičke nositelje koji imaju kredite s valutnom klauzulom u CHF pa nam je izuzetno drago da je Vlada s telefonske sjednice predložila Saboru amandmane na prijedlog izmjena Zakona o kreditnim institucijama kojima se fiksirani tečaj kune (6,39) za jedan franak primjenjuje i na fizičke osobe koje obavljaju registriranu djelatnost, odnosno slobodna zanimanja, obrtnike te poljoprivrednike. Mjera se uvodi s ograničenim rokom od godinu dana ili do donošenja dugoročnih mjera. Pozdravljamo ovaj potez Vlade".

Udruga Franak poručuje kako i dalje ostaju pri stavu da se dugoročne mjere moraju donijeti što prije kako bi se valutni rizik i dalje uklonio s leđa građana. Zbog toga nastavljaju sa svojim prosvjednim akcijama:

"Dakle, akcije paljenja svijeća (Večeri tišine za sve žrtve lihvarskih kredita) se i dalje nastavljaju. Ovaj vikend je na redu Hypo Alpe Adria banka".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara