Ugovor težak 6 milijuna kuna: Počinje opremanje Studentskoga doma i menze Sveučilišta u Puli

Ugovor težak 6 milijuna kuna: Počinje opremanje Studentskoga doma i menze Sveučilišta u Puli

Foto: Shutterstock

UGOVOR o javnoj nabavi na temelju kojega će se u roku od 90 dana opremiti Studentski dom i restoran Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u vrijednosti od gotovo šest milijuna kuna potpisan je u ponedjeljak u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Ugovor su potpisali ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, rektor pulskoga Sveuličita Alfio Barbieri u ime naručitelja i Danijela Miljević-Trivanović u ime zajednice ponuditelja MONTONE & CO d.o.o. iz Pule, SYGMA d.o.o. iz Osijeka i GASTRO - TIM d.o.o. iz Pazina, priopćilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, podsjeća MZOS, prenesene su okvirnim sporazumom između Istarske županije, Opće bolnice Pula i Sveučilišta u vlasništvo bivše zgrade Opće bolnice Pula za potrebe Studentskoga doma i studentskoga restorana i pizzerije.

Obje zgrade u centru grada

Ukupna površina obiju zgrada koje se nalaze u strogom središtu grada u blizini postojećih sveučilišnih zgrada u kojima se izvodi nastava, iznosi 4.700 četvornih metara, navodi MZOS i dodaje kako građevina Studentskoga restorana i pizzerije ima ukupnu površinu od 1.700 m2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Restoran ima 184 sjedećih mjesta u zatvorenom prostoru i 68 sjedećih mjesta na terasama, dok pizzeria ima 72 sjedeća mjesta u zatvorenom prostoru i 36 sjedećih mjesta na terasama, navodi se u priopćenju te dodaje kako je ukupni kapacitet restorana i pizzerije 1.200 obroka dnevno.

Ukupna ulaganja iznose oko 40 milijuna kuna

Građevina Studentskoga doma, ističe MZOS, ima ukupnu površinu od 3 tisuće četvornih metara, sa 72 smještajne jedinice odnosno 144 postelja i 4 apartmana sa svim pratećim društvenim, uslužnim i upravnim prostorijama. Od toga je predviđeno 5 smještajnih jedinica za boravak i rad osoba s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti.

Studentski dom i restoran koristit će pulski studenti te mnogobrojni studenti i profesori koji dolaze u Pulu u sklopu sve razgranatijih programa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, ističe MZOS.

Ukupno ulaganje u građevinske radove i opremanje zgrada iznosi oko 40 milijuna kuna, što se financira u sljedećem omjeru: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta - 33,75 milijuna kuna, Grad Pula – 2,5 milijuna kuna i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije – 3,75 milijuna kuna, dodaje se.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara