Uhićen policajac koji je za Jutarnji list fotografirao tajnu sobu Nadana Vidoševića!

Uhićen policajac koji je za Jutarnji list fotografirao tajnu sobu Nadana Vidoševića!

Foto: Policijski službenik

POLICAJAC koji je za vrijeme pretrage fotografirao unutrašnjost vile Nadana Vidoševića i dostavio fotografije novinarki Jutarnjeg lista je priveden, priopćeno je iz Ravnateljstva policije.

Policajca se tereti za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

"Provedenim kriminalističkim istraživanje je utvrđena sumnja da je osumnjičeni policijski službenik 13. studenoga 2013. iskoristio svoj položaj službene osobe koja sudjeluje u poduzimanju dokazne radnje pretrage doma i drugih prostorija, a koja se poduzimala u sklopu provođenja kriminalističkog istraživanja nad osumnjičenom osobom. U skladu s prethodnim dogovorom s novinarkom jednog dnevnog lista, osumnjičeni policijski službenik je prilikom pretrage doma osumnjičenika, mobitelom kojeg koristi načinio nekoliko fotografija predmeta koji su bili od interesa za dokaznu radnju pretrage. Tog istoga dana snimljene fotografije ustupio je novinarki zbog objave u dnevnim novinama", priopćilo je Ravnateljstvo policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U priopćenju se ne navodi o kojem se točno pretresu radi, ali jasno je da su u pitanju fotografije iz Vidoševićevog bunkera koje su u petak osvanule u Jutarnjem listu, o čemu je Index izvijestio prošlog tjedna.

Rezultiralo je to ekspresno provedenom istragom, nakon čega je osumnjičeni policajac završio u pritvoru. Također, ravnatelj policije udaljio ga je iz službe zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti.

"Kao što je Ravnateljstvo policije navelo u priopćenju za medije od 15. studenoga ove godine, smatramo potrebnim još jednom naglasiti da fotografije koje je osumnjičeni policijski službenik ustupio novinarki nisu nastale provođenjem službenih radnji od strane policije", zaključuje se u priopćenju Ravnateljstva policije.

Sporne fotografije u Jutarnjem listu objavljene su u petak, što znači da je bilo potrebno samo tri dana da se policajcu uđe u trag. Očito je da se curenje povjerljivih informacija iz istrage u odabrane medije može zaustaviti, barem kada su u pitanju sitne ribe.

Pitanje je, međutim, hoće li u pritvoru ikad završiti osoba koja EPH redovito opskrbljuje iskazima osumnjičenika u najvećim aferama, ili je dilanje zabranjeno samo policajcima, a dozvoljeno državnom odvjetniku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara