Uhićeni razbojnici koji su izvršili 11 pljački u Zagrebu i Karlovcu i ugrabili plijen od skoro 800 tisuća kuna

Foto: Arhiva

POLICIJA je dovršila kriminalističku istragu nad trojicom muškaraca koje se tereti za ukupno 11 razbojništava počinjenih na području Zagreba i Karlovca od ožujka do lipnja ove godine.

"Mozak" skupine je 48-godišnjak koji je planirao i pripremao razbojstva, dijelio plijen te uklanjao tragove nakon razbojstava koja je izvršavao maskirani 30-godišnjak. Treći član skupine je 34-godišnjak. On i 48-godišnjak su u svojim ili iznajmljenim automobilima čekali 30-godišnjaka u blizini mjesta razbojstva te mu pomagali u bijegu. Sveukupni plijen kojeg su ugrabili nešto je manji od 800 tisuća kuna.

"Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke u suradnji sa službenicima Policijske uprave karlovačke i u koordinaciji Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 48, 30 i 34 godine zbog osnova sumnje da su u sastavu zločinačkog udruženja od ožujka do lipnja ove godine na području Zagreba i Karlovca počinili ukupno 11 kaznenih djela razbojništava. Osumnjičeni su na zagrebačkom području počinili ukupno sedam kaznenih djela u poslovnicama pošte, jedno kazneno djelo u automat klubu kao i jedno kazneno djelo u trgovini, dok su na karlovačkom području počinili kazneno djelo razbojništva u poslovnici pošte te jedno kazneno djelo u zlatarnici. Sveukupno nastala materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 782.048 kuna. 

Osumnjičeni su se udružili i dogovorili da će na području Zagreba i Karlovaca činiti kaznena djela razbojništava koja je planirao i pripremao 48-godišnjak, dok je maskirani 30-godišnjak ulazio u objekte napada te uz prijetnju plinskim pištoljem od zaposlenika otuđivao nakit i novac. Za to vrijeme 48-godišnjak i 34-godišnjak su u blizini objekata čekali u svojim ili iznajmljenim automobilima kojima su se svi udaljavali nakon počinjenja kaznenih djela. Za podjelu otuđenog novca i nakita, kao i za uklanjanje tragova bio je zadužen 48-godišnjak.   

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke su 29. i 30. srpnja 2013. osumnjičenog 48 i 30-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku te posebno izvješće dostavili Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dok je osumnjičeni 34-godišnjak 31. srpnja 2013. godine doveden u Zatvor Zagreb", stoji u policijskom priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara